Pupinformatie ?>

Pupinformatie

 

Het moment is daar, u heeft besloten een pup te nemen, u heeft gekozen voor de Welsh Springer Spaniel. Misschien wel na veel speurwerk of misschien viel u gelijk voor dit ras. Op deze pagina willen wij u informeren over onze werkwijze, informatie over onze pups, hoe u in aanmerking kunt komen voor een pup etc.

 

Hoe gaan wij te werk?

Aan elke combinatie die wij maken gaat veel werk vooraf, het is soms een hele zoektocht om de juiste partner te vinden. Al onze honden zijn op HD geröntgend, ogen en schildklier getest en minimaal als “uitmuntend” beoordeeld op tentoonstellingen. Van de partners die wij uitkiezen voor onze teven verwachten wij hetzelfde. Wij pogen continu te werken aan verbetering waarbij de belangrijkste pijlers gezondheid, karakter en exterieur zijn. De combinatie wordt goedgekeurd door de rasvereniging. Een overzicht van onze eerdere nesten kunt u vinden onder “des Vauriennes’ nesten”. Voor nesten die wij verwachten of geboren nesten kijkt u onder “pups”.


Wanneer u dan tot het besluit bent gekomen dat u graag in aanmerking wilt komen voor een van onze pups, gaan wij als volgt te werk:


I. U stuurt ons een e-mail met uw naam, adres en korte introductie,  u kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen waarna wij u onze vragenlijst per post op sturen

II. Wij sturen u een e-mail terug met onze enquête en bijbehorende verdere informatie.

III. Wanneer wij de enquête ontvangen hebben nodigen wij u uit voor een kennismaking

IV. Als het wederzijds goed bevalt zetten wij u op de lijst voor een pup.

Het kiezen van een puppy is een moeilijke opgave. Op de leeftijd van 7 weken laten wij een karaktertest afnemen bij de pups, deze is echter niet bepalend voor het matchen van de pups met hun toekomstige baasjes. Aan de hand van onze ervaring met de puppen 8 weken lang, uw ingevulde vragenlijst, uw uitgesproken voorkeur en interesses komen wij tot de keuze van de juiste pup voor uw situatie.

Reu of Teef?
Veel mensen hebben interesse in het aanschaffen van een teefje met de algemene misvatting dat teefjes betere karakters hebben en makkelijker zijn. Wij krijgen vaak de vraag: Wat is het verschil tussen een Welsh Springer  reu en een teef? Het feit is dat er binnen dit ras geen grote verschillen zijn tussen een reu en een teef. Als fokkers houden wij vaker teefjes aan dan reutjes, maar de reu(en) die wij hebben zijn minstens zo leuk als de teefjes. Het is zelfs zo dat de meeste bezoekers onze reu(en) leuker vinden dan de teven. De reuen hebben vaak een erg vrolijk en open karakter en zijn altijd in voor een spelletje. Als u op zoek bent naar een leuke huishond en geen fokplannen heeft, dan is het zeker de moeite waard om een reutje te overwegen.

The Nursery
De pups groeien op in huiselijke kring, de eerste weken staat de werpkist boven in de slaapkamer zodat moeder en kinderen alle rust hebben. Zodra hun oogjes en oortjes open zijn en zij beginnen te lopen verhuizen de pups naar beneden samen met hun moeder. De puppyren staat midden in de woonkamer zodat zij alle nodige huiselijke geluiden en prikkels meekrijgen.  De pups zijn uiteraard ontwormd, ingeënt en voorzien van microchip, paspoortje en stamboom. Daarnaast krijgt u een gratis lidmaatschap van de Nederlandse en Belgische rasvereniging, een digitaal puppyboek (Puppykriebels) boordevol informatie, voeding en de nodige voorlichting mee.

De pups komen in contact met veel verschillende mensen, maken regelmatig uitstapjes (denk hierbij aan een wandeling door de wijk, een uitstapje naar het tuincentrum of het jeugdspeelpark), de pups krijgen allemaal dagelijks de nodige individuele aandacht en daarnaast draaien wij ook regelmatig een CD met geluiden voor de pups. Als ze oud genoeg zijn gaan ze ook dagelijks mee voor een wandelingetje aan het riempje.